Wil jij milder worden voor jezelf en écht gaan doen wat je zelf wilt? Leer lichtvoetig omgaan met zelfkritiek! Het werk (leven) wordt lichter als de innerlijke criticus niet langer aan de touwtjes trekt. Het is tijd dat jij zelf op de voorgrond komt te staan!

Zelfkritiek, herken jij dit?

✔️ Je moet van jezelf steeds beter presteren op je werk. Het lijkt nooit goed genoeg.

✔️ Je vertoont uitstel gedag en blijft vaak wikken en wegen voordat je aan een mailtje, verslag of project begint.

✔️ Je piekert veel over wat er gebeurd is op je werk en praat intern tegen jezelf op een manier waarop je nooit tegen een ander praat.

✔️ Als je jezelf vergelijkt met andere collega’s dan valt de vergelijking altijd ten nadele uit van jezelf. Zij kunnen het beter (denk je).

✔️Je ziet vaak beren op de weg waardoor je niet snel uit je comfort-zone stapt en nieuwe uitdagingen op je werk uit de weg gaat.

✔️ Je wilt wel actief bijdragen aan een overleg, maar die kritische stem houd je tegen om toch die vraag te stellen of een idee in te brengen.

✔️ Je bent bang om door de mand te vallen. Stel je voor dat je collega’s ontdekken dat je eigenlijk een ‘bedrieger” bent.
✔️ Je herschrijft vaak wel drie keer een mail voordat je het verstuurt. ‘s-Nachts lig je wakker van je werk en doe je sommige gesprekken tig keer over. 

Wil jij dit automatische gedrag doorbreken én sta je open om met verbeeldingskracht en ervaringsgerichte werkvormen aan de slag te gaan?

Dan is deze blended training echt iets voor jou!


De innerlijke criticus

Veel mensen zijn versmolten met hun innerlijke criticus. Huh? De innerlijke criticus dat ben ik toch zelf? Nee dus! Jij bent niet de innerlijke criticus. Jij hebt een innerlijke criticus. Nou, dan wil ik er nu van af! Gaat niet lukken! Hij laat niet van zich winnen, daar is zijn missie veel te belangrijk voor! Pff, veranderen dan maar....het mag wel wat positiever! Nope. Iedereen heeft een innerlijke criticus en zijn taak is, je raad het al, kritiek geven! AHA! Je kan de innerlijke criticus dus niet uitschakelen of veranderen maar je kan wél leren om lichtvoetiger met zelfkritiek om te gaan! Hoe? Door het lastige luchtig te maken!


Leer lichtvoetiger omgaan met zelfkritiek!

Door lichtvoetiger om te gaan met zelfkritiek:

✔️ Word je milder voor jezelf.

✔️ Lukt het vaker om te luisteren naar wat je zélf wilt.

✔️ Kun je talenten écht ontwikkelen.

✔️ Durf je uitdagingen aan te gaan.

✔️ Laat je vaker van je jezelf horen.

✔️ Heb je ruimte én energie om te experimenteren en jouw eigen creativiteit te (her) ontdekken.


Hoe ziet de blended training er uit?

Proces van automatisch naar lichtvoetig omgaan met zelfkritiek


Van automatisch naar lichtvoetig omgaan met zelfkritiek is een proces. Je ontdekt spelenderwijs hoe je lichtvoetig om kan gaan met zelfkritiek waardoor je meer leiderschap kunt nemen over je eigen gedrag en minder last ervaart van je innerlijke criticus. Met humor, mildheid en actieve werkvormen reikt deze training je praktische tools aan waar je de rest van je leven profijt van hebt.

De training bestaat uit 7 onderdelen:

Startpakket

De blended training begint met de ontvangst van een verrassingspakket dat je per post ontvangt. In dit pakket zit o.a. een handig werkboek die je tijdens de hele training zal gebruiken.

Online aftrap

Tijdens de online aftrap maken we kennis met elkaar en de werkwijze van het Aha!Lab. Op interactieve wijze ontdek je wat we met elkaar gemeen hebben en krijg je inzicht in de meest voorkomende valkuilen in de omgang met de innerlijke criticus.

Modules in online academie

Vervolgens staan in de Aha!lab online academie drie modules met verrassende video’s voor je klaar, die speciaal voor dit traject zijn ontwikkeld. De video’s en de creatieve opdrachten begeleiden je op speelse wijze stap voor stap bij het doen van zelfonderzoek. Je leert jouw innerlijke criticus (her)kennen, komt erachter waarom hij doet wat hij doet en je gaat het automatische proces doorzien.

Omdat delen een essentieel onderdeel is bij het lichtvoetiger leren omgaan met zelfkritiek werk je tijdens de online academie ook met een digitaal prikbord waarop iedereen de gemaakte opdrachten en inzichten met elkaar deelt. De trainers zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies.

Fysieke trainingsdag

De fysieke trainingsdag staat in het teken van actieve werkvormen die je leren automatische gedrag te doorbreken waardoor je de regie terug kan nemen. Door het zelf te ervaren ontdek je welke praktische interventies het beste bij jou passen en het mooie is dat je deze interventies direct kan toepassen in de praktijk!  

Door de interactieve oefeningen raak je meer vertrouwd met jouw innerlijke criticus en leer je zelf regie te nemen.

Mails, nameting en bonusvideo

Vervolgens ontvang je nog een aantal weken ondersteunde mails, een nameting en een bonusvideo over de praktische interventies zodat je het geleerde ook ná het volgen van dit traject bewust blijft toepassen.

Wat gaan we niet doen?

We gaan in deze training niet terug naar je verleden. Dit is geen therapiegroep. Als je hier specifiek naar op zoek bent dan raden we je individuele of groepsbegeleiding van langere duur aan. Met meer tijd en aandacht voor jouw persoonlijke verhaal.


Wat levert deze training jou op?

Na deze blended training heb je:


✔️ Inzicht over en begrip voor de innerlijke criticus, waardoor er ruimte komt voor luchtigheid in jouw relatie tot de innerlijke criticus

✔️ Geleerd en ervaren hoe je zelf de regie kunt nemen als de innerlijke criticus ten tonele verschijnt, zodat de impact van de innerlijke criticus op jouw gedrag vermindert.
 
✔️ Een rugzak vol praktische tools waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Aantal deelnemers: 6 tot maximaal 12
Aantal trainers: 2 trainers
Locatie: In de oude Werkplaats, Nijmegen
Duur blended traject: 10 weken
Tijdsinvestering: 16 tot 18 uur
Deelnamekosten: € 1.475,00

De training heeft een doorlooptijd van 10 weken en vraagt gemiddeld 18 uur van jouw tijd en aandacht. Gun jezelf deze tijd want dit zal je veel opleveren zowel op werkgebied als op privégebied.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen aan de training. Doordat we met kleine groepen werken en met twee trainers is er naast dynamiek ook ruimte om te ontdekken wat echt voor jou werkt.

Trainers

Marleen Noordergraaf en Wendy Kock zijn experts in het lastige luchtig maken. Vanuit spel en met mildheid en humor zorgen zij voor een veilige open sfeer en diepgang. Bij het maken van dit traject hebben zij zich laten inspireren door zelfonderzoek, creatieve werkvormen, Voice Dialogue, ACT, lichaamswerk en theater improvisatie. Zij zullen alle deelnemers gedurende het hele traject begeleiden en zijn voor vragen per mail en whatsapp bereikbaar.


Wat vinden eerdere deelnemers van de training?

“Wat ik ontdekt heb is dat hoi zeggen tegen je innerlijke criticus en de monoloog in je hoofd doorbreken werkt. De speelse, theatrale en improvisatie werkvormen en de dingen beeldend maken helpen allemaal in het proces van automatisch naar luchtiger met zelfkritiek omgaan. Het was een hele leuke en leerzame tijd en de begeleiders zijn open, behulpzaam en grappig.” - Loïs, Contentspecialist, Radboud Universiteit

"Tijdens de training deed ik de pijnlijke ontdekking dat ik een zeer regelmatig opduikend stemmetje bleek te hebben die mij in zijn greep hield. De training maakt je bewust van jouw negatieve gedachten en leert je om beter over jezelf te denken. De bewustwording heeft ervoor gezorgd dat ik milder ben geworden over mezelf. Het online gedeelte vond ik fijn, omdat ik dit kon doen op een tijd die mij schikte en ik had tijd om over de opdrachten na te denken. Het is ook fijn om te kunnen lezen wat de andere deelnemers ervaren tijdens het doen van de online opdrachten. Marleen en Wendy zijn zeer empathisch en het voelde als een warm bad. Ik voelde me gekoesterd en begrepen. Ik ben erg blij deze training te hebben gevolgd: het heeft mij veel gebracht." - Claudia, medewerker tentamenbureau, HAN

"Ontdek je innerlijke criticus op een speelse manier én leer er op een innovatieve manier mee omgaan! Zo zou ik deze training omschrijven. Met verschillende vormen van oefeningen, zoals improvisatie en tekenen. En met twee open en benaderbare trainers die het makkelijk maken om af en toe uit je comfortzone te stappen. Het delen over zelfkritiek met anderen maakt dat het kleiner is geworden voor mezelf: Ik ben niet de enige! Ik ga vaker voor mezelf een stop moment inzetten en er bewuster mee om. Deze training is een echte aanrader." - Nicole, Student Life and International Mobility, Radboud Universiteit

"Mijn grootste eye-openers waren: 1. Iedereen heeft er één, en. 2. Accepteer dat hij er is, maar je hoeft er niet altijd naar te luisteren. Het zaadje is geplant en het is nu aan mij om hem niet meer zo’n groot podium te geven door verder te oefenen. De werkvormen waren best wel uit mijn comfortzone, maar Marleen en Wendy kregen mij goed mee, doordat ze zo open en dynamisch zijn." - Nicole, Student Life and International Mobility, Radboud Universiteit

“Je krijgt op een toegankelijke en luchtige wijze veel praktische tools aangereikt om met je innerlijke criticus om te gaan. De persoonlijke en professionele aanpak van Wendy en Marleen heb ik als heel waardevol ervaren. Als begeleiders creëren ze een warme en veilige sfeer zodat je uit je comfort-zone durft te stappen. Door het doen van de verschillende oefeningen wordt je innerlijke criticus tastbaar en zichtbaar. Hierdoor ontstaat er al ruimte om er anders mee om te gaan. Het is een proces en ik kijk er naar uit om er verder mee aan de slag te gaan.” - Anne, Career Officer, Tilburg Universiteit

"Ik deed mee aan deze training omdat ik zeer kritisch op en hard voor mezelf ben. In combinatie met mijn perfectionisme ondervind ik daar veel last van en raak ik vaak met mezelf in de knoei. Ik heb de hele training als waardevol, inzicht gevend, praktisch en prettig ervaren. Mijn meest waardevolle inzichten zijn dat de innerlijke criticus niet hetzelfde is als jijzelf en dat zijn bedoelingen eigenlijk goed en oprecht bedoeld zijn, maar vaak nogal lomp en ongelukkig verwoord wordt. Ik kan de innerlijke criticus nu omarmen en hem los van mezelf zien. Ook besef ik dat wat de innerlijke criticus zegt een mening is en niet de waarheid. Het is een waardevolle training die mooie handvaten geeft als je last hebt van zelfkritiek en/of perfectionisme. Ik geef een dikke pluim voor Wendy en Marleen, zowel voor de manier waarop de training wordt vormgegeven als ook de wijze waarop zij de training geven; met veel enthousiasme, deskundigheid, authenticiteit, geduld, humor, en empathisch vermogen.”- Freddy, Financial controller, Radboud Universiteit


Inschrijven Blended training Lichtvoetig omgaan met zelfkritiek

Schrijf je hieronder in en je ontvangt van ons binnen enkele werkdagen een bevestigingsmail en een uitnodiging voor een intakegesprek. We kijken er naar uit om jou en jouw innerlijke criticus te ontmoeten in onze training.

Naam(Vereist)
Adres
Opmerking of vraag aan Marleen en Wendy van het Aha!Lab

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op via info@aha-lab.nl of bel met Wendy (06-40938104). Ook bij vragen en twijfels.

Biedt jouw organisatie deze training nog niet aan en wil je dit wel? Neem dan ook contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aha!Lab is een samenwerkingsverband van Openblik Methode en Schitteren in je werk.
Volg het Aha!lab op: 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram