Ervaringen Trainingen

Training Omgaan met zelfkritiek

" Ik heb al eerder aandacht besteed aan de last die ik van mijn innerlijke criticus heb. Toch kwamen er opnieuw situaties voorbij waarin ik me irriteerde aan die kritische gedachten. Toen ik besloot er weer iets mee te doen, kwam ik deze training tegen. Je leert je innerlijke criticus in de training echt kennen én leert ermee omgaan op een luchtige, creatieve en actieve manier. Bijvoorbeeld door vaker tegen mezelf te zeggen dat het wel goed komt en dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn. (Nu kan ik een intern teamlid roepen die mij hierbij helpt en dit tegen mij zegt.) Marleen en Wendy zorgen voor een veilige sfeer zodat je aan de slag durft te gaan met je eigen kwetsbaarheden. Doordat zij zichzelf ook kwetsbaar opstellen, is de drempel laag om dit zelf ook te doen. Trainers met een enorme creativiteit en inspiratie die zij inzetten om echt aan de slag te gaan met dit thema. "

Deelneemster Omgaan met Zelfkritiek, incompany Radboud Universiteit

" In het dagelijks leven en op werk merk ik dat ik vaak (onterecht) streng voor mezelf ben. Terwijl ik wel leuke en goede dingen doe, vind ik het lastig om me zelfverzekerd te voelen. Soms kan ik van een kleine opmerking of gedachte heel erg gaan piekeren, terwijl dat niet nodig is. Ik heb dankzij de training handvatten gekregen om op een gezonde en luchtige manier om te gaan met mijn innerlijke criticus. Ook heeft het me motivatie gegeven te oefenen met de tools die ik in de training heb geleerd. Ik heb er een positief en hoopvol gevoel aan overgehouden. Ik zou het iedereen aanraden. Je leert meer over jezelf, over je gedachten en hoe je die kan ombuigen. En dat in een verfrissende en leerzame training.

Marleen en Wendy zijn vrolijk en warm. Zij maken dat de training zo leuk is. Dankzij hun openheid durfde ik mezelf ook open te stellen en voelde ik me veilig om uit mijn comfortzone te komen.

En door de actieve en speelse werkvormen ga je niet alleen met je gedachtes aan de slag, maar voelde je het ook in je lichaam. Dit vind ik een mooie toevoeging, omdat we soms vergeten dat contact maken met je lichaam heel belangrijk is. Een verademing. Letterlijk 😉

Lidwien, Medewerker Communicatie en Marketing (Training Omgaan met zelfkritiek)

Training Omgaan met zelfkritiek (online versie)

 • Het kan dus wel interactief zijn via Zoom! Bijzonder dat jullie dat lukt.
 • Door de goede interactie tussen jullie, Marleen en Wendy, is er redelijk snel een open sfeer.
 • Sommige oefeningen waren best wel out of my comfort zone. Maar door hoe jullie met elkaar omgaan voelt het voor mij open om het zelf ook te doen.”
 • Ik vond de opbouw heel fijn: Door in kleinere ruimte te starten, durf ik meer te laten zien dan meteen in grotere ruimte.
 • Jullie hebben een fijne chemie samen, dat voel je echt (ook door het beeldscherm heen) en dat is heel prettig als deelnemer. Dat activeert je om ook echt mee te doen.
 • Ik ben niet zo van dynamische oefeningen en beeldend maken. Dat kost mij moeite en daar zit natuurlijk ook achter dat ik bang ben om voor lul te staan. Ik ben verbaasd dat jullie mij daar in mee hebben kunnen krijgen én ik heb nu een beeld voor me waar ik naar toe wil. Ik vind het heel knap dat jullie dat konden, zeker omdat het digitaal is.
 • Het is fijn dat jullie zelf ook voorbeelden geven. En ook technisch dat jullie duidelijk vertellen hoe het werkt, dan gaat het vanzelf.

  Deelnemers over het online volgen van de training Omgaan met zelfkritiek

Training Spelen met conflicten

" Maak het lastige luchtig is de doelstelling. Nou, dat is gelukt bij deze training! Liever vermeed ik conflicten. Na deze training voelt een conflict als één van de vele dingen waar je op een dag tegenaan loopt. Niet iets om je druk over te maken. De goed opgebouwde dag vloog voorbij. Veel gelachen, geoefend en geleerd over de verbale en non-verbale communicatie van mijzelf en anderen. Doe mij nog zo’n dag. Ik krijg er nieuwe energie van, bedankt Marleen en Wendy! ”

Patricia, Onderwijsassistente (Training Spelen met conflicten)

" Tijdens de training werd ik uitgedaagd om eigen conflictstijl te verkennen en in een veilige omgeving te experimenteren met andere stijlen. Op een speelse manier en met humor heb ik conflictsituaties op een andere manier leren bekijken. Wat ik erg fijn vond, is dat we niet de hele tijd naar allerlei theorie hoefden te luisteren, maar aan de slag gingen met ervaren. De ervaringen die je daardoor opdoet, zetten je echt aan het denken: Oh, werkt dat zo en ook oh, werkt dat zo bij mij!”

Astrid, Opleidingscoördinator (Training Spelen met conflicten)

Ervaringen Workshops

Workshop Laat jezelf én de ander stralen

" Ik had Marleen en Wendy uitgenodigd om een workshop “Laat jezelf en de ander stralen” te komen geven op een afdelingsdag. En wauw – wat was dat spannend en verfrissend. De workshop werd uitstekend begeleid. Er was een veilige en informele setting waarin we konden experimenteren en buiten onze comfortzone konden treden. Heel eng, maar het gaf me zoveel energie! Ik leerde mijn collega’s op een hele andere manier kennen, wat ook op de werkvloer goed van pas blijkt te zijn. Deze workshop vergeet ik niet snel meer!”

Thuong Nguyen - adviseur Leren en ontwikkelen bij de
Radboud Universiteit Nijmegen

Workshop Versterk je faalmoed

" Een (inter)actieve, verfrissende en doeltreffende workshop om op een speelse manier oog in oog te staan met je eigen imperfecties en je eigen manier van het omgaan met faalervaringen.”

Sanne, Studie-adviseur (Versterk je faalmoed)

 • Erg sterke workshop, had wel de hele middag mogen duren.
 • Tof om op een luchtige wijze bezig te zijn met die kanten van jezelf die je wat minder prettig vindt.
 • Deze workshop heeft me enorm geïnspireerd; voor mezelf en ook om met studenten aan de slag te gaan.”

Deelnemers incompany Versterk je faalmoed

Workshop Vergroot je speelruimte

 • Op een erg leuke manier, zeer wezenlijke onderwerpen in korte tijd aangestipt.
 • Erg gelachen, veel inspiratie opgedaan, toepasbaar en lekker om via beweging in actie te komen.
 • Op een fijne veilige manier de groep meegenomen met korte stukjes en voorbeelden. Erg prettig.
 • Heerlijk gespeeld met heldere, simpele boodschap. Dank!
 • Leuke manier om te laten zien hoe je situaties anders kunt benaderen. Zowel om zelf anders te reageren en andere reacties te krijgen.
 • Door de workshop kon je ook echt voelen wat gedrag te weeg brengt, bijzonder!
 • Aanzet tot verandering in gedrag met enthousiast en aanvullend trainersduo.

  Professionals Divisie HR - Teamdag

Aha!Lab is een samenwerkingsverband van Openblik Methode en Schitteren in je werk.
Volg het Aha!lab op: 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram